Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков открива днес нови 16,3

...
Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков открива днес нови 16,3
Коментари Харесай

Откриват 16 километровата отсечка от АМ „Хемус“ между Белокопитово и Буховци

Служебният министър на районното развиване Иван Шишков открива днес нови 16,3 км от автомагистрала “Хемус ”. Това е правата сред пътен възел Белокопитово и Буховци в Търговищко. Това е последният сектор, който се строи по силата на социална поръчка, извоювана от “Автомагистрали Черно море ” АД през 2017 година Отсечката беше построена и влиза в употреба с 2 година забавяне.

Всички последващи поръчки за останалите лотове, с които би трябвало да бъде приключена изцяло цялата автомагистрала са възлагани посредством инхаус процедури от държавната компания “Автомагистрали ” ЕАД на разнообразни компании.

Самата социална поръчка се забави с към година и половина, до момента в който се стигне до сключване на контракт, тъй като се чакаше да изтекат обжалванията на останалите сектори. Но и след старта на строителството имаше забавяния, защото не всички отчуждителни процедури бяха довършени в точния момент и строителят постоянно спираше работа. Това стана мотив законът да бъде изменен и обжалването на процедури при градеж на обекти от национално значение, да бъде сведено до една инстанция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР